Ποιοί είμαστε

Βιογραφικό

Η Ρένια Μαρινοπούλου είναι Ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εξειδικεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία και στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Τρίτης Γενιάς από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, οργανωτικού μέλους του British Association of Counselling and Psychotherapy (B.A.C.P) και του General Hypnotherapy Standards Council (G.H.S.C). Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει ημερίδες, σεμινάρια και εργαστήρια, στα πλαίσια διαρκούς επιμόρφωσης.

Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Ρεθύμνου, καθώς και στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας.

Τα τελευταία χρόνια απασχολείται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, στην ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων με διαταραχές που αφορούν το άγχος, την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού, τις φοβίες, το πένθος,  την διαχείριση θυμού, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις κ.α.

Παράλληλα, είναι καθηγήτρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, διδάσκοντας Ψυχοπαθολογία, σε τμήματα Συμβουλευτικής και  Διαταραχή Πανικού, Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες, Διαταραχή Κοινωνικής Φοβίας και πολλά ακόμα, σε τμήματα Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας.

Το τελευταίο διάστημα, έχει ξεκινήσει έναν κύκλο ομιλιών/ σεμιναρίων, με θέματα που αφορούν την επιστήμη της, καθώς πιστεύει πως η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση οδηγεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πραγματοποιεί δια ζώσης συνεδρίες στο House by Phaos αλλά και διαδικτυακά, εξυπηρετώντας άτομα, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.